Workshop

Workshop schilderen met paletmes

Zoekt u een plezierige activiteit? Wilt u eens een andere techniek leren? U hoeft geen schilder-ervaring te hebben, iedereen kan aan de slag! U kunt in mijn atelier deelnemen aan de workshop "schilderen met paletmes". Op beurzen en evenementen kom ik vaak mensen tegen die vragen naar het werken met paletmes. Werken met het paletmes is niet de makkelijkste techniek maar is een echte leuke uitdaging om onder de knie te krijgen.

Data 2021/2022

Ivm de bouw van ons nieuwe woonhuis en atelier in Arcen zijn er nog geen data voor de workshops  bekend maar u kunt zich aanmelden. U wordt dan op een lijst geplaatst en bij bekendmaking van de data krijgt u bericht of u mee kan doen op de beschikbare data. 

Heeft u interesse? U kunt zich via de mail info@schilderijen-pieternel.nl  aanmelden of mij bellen op 0624145518

Geef een workshop kado! Kijk op kadobon.

Het is ook mogelijk om buiten de genoemde data, in overleg met mij, een dag te plannen als u met 3 personen een dagje samen aan de workshop wilt deelnemen. Is deze workshop een uitdaging voor u?

Mocht je zin hebben om met 3 personen op een doordeweekse dag een workshop te volgen? Laat het me weten! Info@schilderijen-pieternel.nl 

09.30u ontvangst met koffie/thee

- workshop van 10u tot 16u-17u
- incl. lunch en koffie/thee
- incl. doekwerk 60x60(na de workshop mee naar huis)
- incl. gebruik van verf en spatel
- kosten € 195 pp

Door de spateltechniek is het soms niet mogelijk om een schilderij in één dag af te krijgen. Droogtijden zijn nodig om de volgende lagen op te zetten. Natuurlijk wordt u zo goed mogelijk door mij bij gestaan om het schilderij wel af te krijgen en krijgt u het schilderij voorzichtig mee als het nog niet helemaal droog is. Tijdens de workshop leert u de spateltechniek te hanteren. Vaak ontstaat uw eigen stijl later als u de spateltechniek toe gaat passen in uw eigen schilderijen. Soms gaan mensen de spateltechniek combineren met eigen technieken. Techniek kunt u leren en een stijl moet groeien. Het is daarom ook mogelijk om vaker aan workshops mee te doen zodat u onder begeleiding tot het laatste proces uw schilderij kunt vervaardigen.

De workshop zal van 10u tot 16u.-17u plaatsvinden in mijn atelier met max vier personen zodat er de juiste begeleiding en uitleg per persoon gegeven kan worden. In de zomer gaan lekker de balkondeuren open en in de winter brandt gezellig de haard. Er wordt voor koffie/thee en lunch gezorgd en ook hoeft u niet voor materialen te zorgen. Wel is het goed om te kijken wat u op het doek zou willen maken. Dit kan goed met behulp van een foto of plaatje dat u mee kunt nemen als voorbeeld. Neem geen afbeelding van wat een andere kunstenaar gemaakt heeft. Het kan nog zo mooi zijn maar vaak heeft de kunstenaar een eigen stijl en er al een invulling aangegeven. Neem een echte foto en evt een close-up van het oog dat is scherp om van te werken. Werk ook niet van een tablet, dit is veel te onrustig.

Neem ook een fototoestel mee.....dan kan ik foto's maken tijdens het schilderen.

Nadat de eerste workshop heeft plaatsgevonden zijn er steeds meer enthousiaste mensen gekomen die de spateltechniek als een uitdaging zien. Men maakt ,terwijl het natuurlijk gaat om het leren van de spatel techniek, zulk verrassend mooi werk. Ik vind het heerlijk om te zien dat mensen met zo veel plezier aan het werk zijn en voldaan en vol van informatie  en inspiratie naar huis gaan. Zie hieronder het resultaat van verschillende workshops en enthousiaste deelnemers.